泽霖讲坛
杰福瑞•柯恩(Jeffrey H. Cohen)

美国俄亥俄州立大学(The Ohio State University)人类学系教授,中南民族大学兼职教授。1994年在美国印第安纳大学获人类学博士学位。先后多次获得美国国家科学基金、美国国家地理学会基金等项目的资助,出版专著4部,在SSCI等各类期刊发表论文数十篇。柯恩教授长期在移民社区和墨西哥进行田野调查,研究领域主要包括:移民问题、人类社会发展、传统食物与人类营养等。代表性成果有:Eating Soup without a Spoon: Anthropological Theory and Method in the Real World (Austin: University of Texas press); Ethnographic Inquiry in the ‘Digitized’ Fields of Madre de Dios, Peru and Oaxaca, Mexico: Methodological and Ethical Issues (Anthropological Quarterly); Migration, Remittances and Household Strategies (Annual Review of Anthropology); Oaxacan Migration and Remittances as they relate to Mexican Migration (Journal of Ethnic and Migration Studies).